Medisch voetzorgverlener Mandy Vosse
Medisch pedicure, oncologisch voetzorgverlener
Schimmels aan de huid en nagel

 Mycose (schimmel)

Vaak noemt men de schimmelnagel een kalknagel, maar vergist u zich niet: een kalknagel is een beschadiging van het nagelbed. De schimmelnagel daarentegen is zeer besmettelijk en is duidelijk herkenbaar aan de uiteindelijke oker gele/bruine kleur.

Veel mensen hebben er last van, het is te behandelen maar u moet therapietrouw zijn. Eén keer niet behandelen is twee weken langer doorgaan!!

Hierbij moet u denken aan het behandelen van uw sokken, schoenen, beddengoed e.d., nu denkt u oh jee wat een hoop werk! Dat valt erg mee, het is alleen zaak dat u een bepaald ritme ontwikkeld, en daarbij kan ik u helpen. Dit door goede voorlichting en begeleiding. 

De begeleiding bestaat uit het behandelen van de nagel(s) met sculpture gel en het zoveel mogelijk verwijderen van de mycosenagel. Hierna word de nagel naar goede lengte hersteld en de mycose ingesloten door de sculpture gel. U moet zelf nog de nagelriemen/wallen blijven behandelen met een erop aan gepast anti schimmel middel, maar met behulp van deze techniek groeit de nagel snel en gezond weer uit en sluit u herbesmetting uit.

Hier hoort ook de clean en green bij die de reiniging en de schoenen/ slippers en evt. sokken voor zijn rekening neemt.

UV-OZON SCHOENREINIGER/ droger

GEAVANCEERD MODEL MET TIMER EN UV/OZON!

De ideale oplossing tegen zweetvoeten, schimmelnagels en voetschimmel en sterk geurende sportschoenen! Met deze UV-OZON schoenreininger / droger set worden binnen 10 minuten uw schoenen weer bacterie- en schimmelvrij en dus ook reukvrij!

Afmeting: 21 x 7 cm, geschikt voor schoenen vanaf maat 37.
Set van 2 stuks
Verbruik: 12W dus energiezuinig
ozon-emissie: 0.01 ppm - 0.05 ppm = binnen de Europese Veiligheidsnorm (niet gevaarlijk voor uw gezondheid!)

Eenvoudig in gebruik

U plaatst de UV-ozon-schoensterilisator/ droger  set in beide schoenen en steekt de stekker in het stopcontact. Vervolgens drukt u op de grote ronde knop op de power controller. Een klein lichtje op de controller gaat aan en de beide UV-lampen in de 2 schoensterilisators gaan branden

Na 10 minuten zijn uw schoenen bacterie- en schimmelvrij.

Daarna start automatisch het verwarmen en drogen. 

Laat overtollig vocht (zoals regen en sneeuw eerst goed uit uw schoenen druipen voordat u de schoensterilisator erin zet. Meestal zijn vochtige schoenen zoals na het sporten of een regenbui, binnen een uur droog. Mochten ze na die tijd nog niet droog zijn, laat de UV-ozon-schoensterilisator/ droger set er dan rustig langer inzitten - de droogfunctie schakelt na 1,5 uur automatisch uit (ook handmatig eerder zelf te stoppen). 

De UV-OZON schoensterilisator/ droger set heeft een vaste droog temperatuur van 45 graden en kan dus non-stop gebruikt worden.  De onderkant van de UV-OZON schoenreininger / droger set voelt goed warm aan dus zorg dat kinderen er niet aan kunnen komen! 

Ideaal om schoenen, laarzen, en sportschoenen te steriliseren, te drogen en van geurtjes te ontdoen. Ook onmisbaar op wintersport, droogt en desinfecteert namelijk ook uw ski- en snowboardschoenen! Door dagelijks gebruik te maken van de Clean & Green UV-ozon-schoensterilisator / droger set, voorkomt u zweetvoeten, voetschimmel, schimmelnagels en eczeem. Kleding wast u namelijk dagelijks, maar schoenen kunnen nu eenmaal niet in de wasmachine maar behoeven evenzo regelmatig van bacteriën ontdaan te worden. Ook te gebruiken om sokken schimmelvrij te maken (die worden nl in de wasmachine op 60 graden niet gedood). 

Indien u reeds last heeft van een van bovengenoemde klachten, behandelt uw al uw schoenen, laarzen, pantoffels etc. met de UV-ozon schoensterilisator. Dit herhaalt u in het begin een aantal keren per week zodat al uw schoenen, laarzen, pantoffels etc. bacterie-, virus- en schimmelvrij zijn. Zo voorkomt u herbesmetting !!